1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Повече от 2 км бракониерски мрежи са иззети при проверки на язовирите „Батак”, „Огоста” и „Жребчево”

Повече от 2 км бракониерски мрежи са иззети при проверки на язовирите „Батак”, „Огоста” и „Жребчево”

200 метра стационарни риболовни уреда са конфискувани на река Янтра

На 26 май инспектори от Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пазарджик са осъществили акция на язовир „Батак”.  Акцията е извършена със знанието на главен комисар Стоян Стоянов – РДВР Пазарджик и съдействието на полицейски служители.  Язовирът е бил обходен с лодка и при проверката са извадени над 1500 метра бракониерски мрежи. Те са на неизвестен извършител, като са конфискувани и е съставен констативен протокол. Уловената в мрежите близо 100 кг. риба /шаран, костур и червеноперка/ е иззета и дарена на Дома за стари хора в с. Главиница.  При проверката на язовир „Батак” са забелязани предполагаеми извършители, които са избягали от служителите на реда в посока Батак. Полицаите и инспекторите на ИАРА са успели да запишат номерата на колите с пловдивска и врачанска регистрация. В момента се проверяват предполагаемите нарушители.

При проверка на язовир „Огоста”, инспектори на ТЗ на ИАРА Монтана са иззели 14 бр. хрилни мрежи с обща дължина над 700 метра. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол на неизвестен нарушител. Инспекторите са успели да върнат във водите на язовира уловената около 20 кг. риба.

По подаден сигнал от гражданин, инспектори на ТЗ на ИАРА Сливен и служители на горска стража РУГ-Сливен са извършили проверка на язовир „Жребчево”.  От водите на язовира е извадена 120 метра мрежа, като уловената 10 кг. риба /каракуда и червеноперка/ е върната в язовира.

200 метра стационарни риболовни уреда са конфискували снощи инспектори на  ТЗ на ИАРА Русе, при проверка на река Янтра. Уредите са на неизвестен извършител и е съставен констативен протокол.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.