1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Повече от 50 кг. е заловеният незаконен улов на калкан в района на Поморие

Повече от 50 кг. е заловеният незаконен улов на калкан в района на Поморие

Конфискуваният калкан ще бъде дарен на Социалният патронаж към община Бургас

Повече от 50 кг. е незаконно уловеният калкан задържан при акция на 13 февруари служители от териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас и служители на Гранична полиция Бургас.

Припомняме, че при акция в района на Поморие е заловен бракониер, превозващ голямо количество калкан в автомобил.  Извършителят е бил проследен, за да може да бъде хванат в нарушение.  От бракониера са снети показания и му е съставен административно наказателен акт.  Конфискуваният калкан  е прибран за съхранение, като в понеделник /15 февруари 2010 г./ ще бъде дарен на Социалният патронаж към община Бургас.

На 12 февруари  между 16.30 ч. и 19.00 ч. и в района на топлите води на ТЕЦ "Варна" на Варненското езеро е проведена акция  на служители от териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури във Варна, служители на Областна дирекция на полицията във Варна и служители на Гранична полиция Варна.  При акцията са съставени акт за тралене и констативни протоколи за нарушения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.