1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Пожарът край Свиленград е локализиран

Пожарът край Свиленград е локализиран

Общата засегната горска площ надвишава 4 000 декара

Вчера, 27 август вечерта е спряно разрастването на пожара край Свиленград. Огънят е ограден и е локалиран. На място през нощта са останали 25 дежурни екипа от горски служители на Югоизточно държавно предприятие и Регионална дирекция по горите – Кърджали, както и пожарникари, които да обхождат терена. Осигурени са специализирани автомобили за гасене на горски пожари, високопроходими моторни превозни средства и пожарна техника.

По последни данни през последните 24 часа пожарът е обхванал нови 2 000 декара горски територии, предимно с иглолистни култури. Така общата засегната горска площ надвишава 4 000 декара.

Пожарът, възникнал вчера край село Лесово, община Елхово също е овладян. Огънят беше локализиран по-рано през деня. От Изпълнителната агенция по горите съобщават за тлеещи дънери, които се обработгват и доизгасят. В потушаването на пожара са се включили над 40 служители от държавните горски стопанства – Елхово, Тополовград и Ямбол, както и от Регионална дирекция по горите – Сливен. Огънят е засегнал около 600 декара смесена широколистна и иглолистна гора.

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.