1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. През почивните дни са иззети общо 1200 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

През почивните дни са иззети общо 1200 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Хванати са трима бракониери

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово съвместно със служитеи на ИАГ Велико Търново са хванали двама бракониери на язовир “Александър Стамболийски”. При проверка на водоема в близо до местността “Жълтата пръст”, контролните органи забелязват нарушители. Двамата бракониери са хванати в момент на изваждане на  хрилни мрежи от водата. На лицата с инициали П. Н. и И. Т. от Габрово са съставени общо 6 акта, съгласно ЗРА. От тях са иззети 2 бр. хрилни мрежи с приблизителна дължина 100 метра, лодка с твърд корпус и мотор за нея. Уловената 14 кг риба е върната обратно във водата. В улова е констатирано наличие на маломерни бели риби. В хода на проверката в язовира са открити още 150 метра бракониерски мрежи Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори на ИАРА Русе са извършили проврека по река Дунав. В района на остров “Люляка” в землището на гр. Русе е хванато лице, извършващо незаконен стопански риболов. На лицето с инициали Й. Г. Х. е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително. От него е конфискувана рибарска PVC лодка, рибарска мрежа и един извънбордов двигател.

Инспектори на ИАРА Ямбол са извършили нощна проверка на язовир “Малко Шарково”. При обхода на водоема по вода, малко преди “Руженски ръкав”, са открити заложени във водата хрилни мрежи тип “сетка”.  Извадени са общо 7 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 350 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловена в тях около 7 кг риба /сулка, шаран, скобар и сребриста каракуда/ е  върната обратно във водата.

По подаден сигнал, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка на язовир “Ивайловград”. При обхода на водоема контролните органи са открили и извадили от водата 8 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 400 метра. Уловената в тях 20 кг риба /шаран и каракуда/ е върната във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка в защитена местност “Шабленско езеро”.  Там са открити и извадени 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. Уловената в тях 8 кг таранка е върната във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител, а мрежите са унищожени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.