1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Производителите на рибни продукти разработват собствен знак за качество

Производителите на рибни продукти разработват собствен знак за качество

Той ще представлява набор от критерии за продукти от черноморска риба

Производителите на рибни продукти разработват собствен знак за качество. Той ще представлява набор от критерии за продукти от черноморска риба, които производителите ще трябва да покрият. Това е едно от решенията взети по време на извънредно общо събрание на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ".

По време на форума е прието още асоциацията да предложи на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) да сертифицира граничния ветеринарно-медицински контролен пункт във Варна за внос и разтоварване на насипна риба.

Коментиран е и въпросът с дънното тралиране в Черно море. Това е забранено у нас, но асоциацията предлага да се направи научен експеримент за оценка на така нареченото прозоречно тралиране (или тралиране на отделни места), каквато практика има в други държави. Oрганизацията е готова да окаже съдействие при изпълнението и оценката на експеримента, съобщи Burgasinfo.com.

Гости на събранието бяха изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев, заместник-директорът на Института по рибни ресурси Елица Петрова, представители на регионалните центрове в страната по "Рибарство и контрол".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.