1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Проведена е съвместна акция на река Дунав от ИАРА Видин, Монтана и Враца

Проведена е съвместна акция на река Дунав от ИАРА Видин, Монтана и Враца

Проверени са над 130 риболовци и десетина плавателни съда

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Видин, Монтана и Враца са извършили проверки по река Дунав. Проверките са осъществени със съдействието на служители от Гранична полиция – Козлодуй и Лом. При акцията са проверени над 130 риболовци и около десетина плавателни съда, които са били на вода. При проверките не са констатирани сериозни нарушения. Общо са съставени 7 акта за извършване на любителски риболов без билети.

Инспекторите от ИАРА Видин са извършили проверка на река Дунав от град Видин до село Арчар. Проверени са 37 риболовци, като на 5 от тях са съставени актове за извършване на любителски риболов без билет. Инспекторите са проверили и няколко плавателни съда, извършващи риболов, но не са констатирани нарушения. От язовир “Рабиша” е иззета 65 метра бракониерска мрежа, за която е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

64 риболовци са проверили инспекторите на ИАРА Враца при проверката на река Дунав в района на Козлодуй и Оряхово.  Съставени са 2 акта на любители риболовци за извършване на риболов без билет. Съвместно с Гранична полиция - Козлодуй е проверен и района около АЕЦ Козлодуй и устието на река Огоста. При проверките не са констатирани нарушения.

В района на река Дунав, край Лом, инспектори от ИАРА Монтана и служители от Гранична полиция – Лом са извършили проверки на над 30 риболовци и няколко рибарски лодки. При проверките не са открити нарушения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.