1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Раздробяването на ловните дружества ще доведе до увеличаване на бракониерствата

Раздробяването на ловните дружества ще доведе до увеличаване на бракониерствата

Исканите промени в закона ще доведат както до намаляване на бюджета на ловните стопанства, и до увеличаване на случаите на бракониерство

Раздробяването на ловните сдружения ще е от вреда за ловните стопанства така смята Невен Каравасилев, ръководител на ловно-рибарско дружество „Лебед” в Бургас. Той счита, че обвиненията в монополизъм са нереални, защото целта на тези сдружения е да обединяват интересите на всички ловци.„Имам опасения, че ловците ще бъдат политизирани по някакъв начин, не е нормално да се променя непрекъснато законът”, алармира  Каравасилев. По думите му, исканите промени в закона ще доведат както до намаляване на бюджета на ловните стопанства, така и до увеличаване на случаите на бракониерство.

Към настоящият момент, ако някой бъде заловен за бракониерство, не може да бъде ловец никъде в страната. Каравасилев заяви още, че не одобрява и предложението да бъдат удължени сроковете за лов на дивя свиня до средата на януари и на водоплаваща патица до края на февруари. Мотивът му е, че тогава именно започва периодът на бременност при дивата свиня.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.