1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Разясниха оперативна програма за рибарство

Разясниха оперативна програма за рибарство

До 2013 година България има възможност да усвои 107 милиона евро по ОП за развитие на сектора

Експерти от земеделското министерство разясниха възможностите за финансиране на проекти по оперативната програма „Рибарство" в Силистра със съдействието на общината, пише dariknews.bg.

По мерките за производствени и преработвателни инвестиции в риболов и аквакултура, за маркетинг на рибни продукти и за риболов по река Дунав могат да кандидатстват рибарски общности, бизнесмени, организатори на рибни борси, централни, териториални органи на изпълнителната власт и общини, подчерта Таня Ръскова от ИАРА. Повече информация, разяснителни брошури и документи за кандидатстване се получават в териториалните поделения на агенцията. Проектите се подават чрез регионален център „Дунав", който се намира в Русе, но отговаря за седемте Дунавски области по българското поречие, съобщи неговият началник Михаил Михайлов.

До 2013 година България има възможност да усвои 107 милиона евро по ОП за развитие на сектор „Рибарство". Засега по единствената доскоро отворена мярка има подписани договори за половината от предвидените средства, заяви представителката на МЗХ Таня Ръскова.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.