1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Рибовъдна ферма за дъгова пъстърва край река Тунджа ще бъде финансирана по ОП „Рибарство”

Рибовъдна ферма за дъгова пъстърва край река Тунджа ще бъде финансирана по ОП „Рибарство”

Одобрената безвъзмездна финансова помощ е за над 1 млн. лв.

Компания „Хепи фиш” от гр. Нова Загора ще изгради рибовъдна ферма за отглеждане на дъгова пъстърва за консумация със средства от Оперативна програма  „Рибарство”.  Договорът по проекта е на обща стойност 1 825 761 лв.  и е по мярка 2.1. „Производствени инвестиции в аквакултурата”. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 095 457 лв.

Рибовъдната ферма ще бъде разположена в землището на с. Съдийско поле по поречието на р. Тунджа в непосредствена близост до реката.

С помощта на инвестицията ще бъдат изградени бетонови басейни в два комплекса –  за отглеждане на пъстървов зарибителен материал и за отглеждане на дъгова пъстърва за консумация. Бенефициентът предвижда и изграждане на четири маточни басейна и санитарен басейн в оптимална близост до риболюпилния комплекс, към който ще бъдат прикрепени складови помещения, лаборатория, аптека, както и битов комплекс.

За отглеждане на рибата ще бъде използвана универсална интензивна технология.

Проектът трябва да бъде завършен през месец януари 2012 г., като с реализацията му ще бъдат открити 4 нови работни места.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.