1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Сдружение “Черноморски изгрев” вече официално е риболовна браншова организация

Сдружение “Черноморски изгрев” вече официално е риболовна браншова организация

Това е първата в България изцяло риболовна браншова организация, която ще помага на рибарите за подобряване на дейността и статута им

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, съгласно заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, призна нова браншова организация в сектор “Рибарство”. Сдружение “Черноморски изгрев” вече е браншова организация за района на Варна и Добрич за подсектор “Морски риболов”.

На официална церемония изпълнителният директор на ИАРА г-н Явор Недев връчи сертификатът за браншова организация на “Черноморски изгрев” на председателя на УС на организацията г–н Емил Милев. На събитието присъстваха г-жа Елиза Дилова, директор на Дирекция “Европейски фонд за рибарство” към ИАРА, г-н Борислав Стоянов, директор на държавното предприятие “Рибни ресурси”, както и г-н Димитър Димитров, юрист на “Черноморски изгрев”, и членовете на УС на “Черноморски изгрев” Йордан Харасимов, Мартин Парушев и Джемаледин Алиев.

«Сдружение “Черноморски изгрев“ е доказало дейността си в сектора и се надявам, като браншова организация да има още по-важна роля в защита интересите на рибния бранш у нас и по-специално на морския риболов», заяви Явор Недев по време на официалната церемония.

«Без съмнение “Черноморски изгрев“ ще бъде коректив на дейността на ИАРА и смятам, че както до сега можем да си сътрудничим в решаването на основни проблеми, за да постигнем по-добро развитие на сектор “Рибарство” », допълни Явор Недев.

Представителите на “Черноморски изгрев” благодариха за подкрепата и усилията на екипа на ИАРА във връзка с признаването на сдружението за браншова организация. 

“Черноморски изгрев” е първата в България изцяло риболовна браншова организация, която ще помага на рибарите за подобряване на дейността и статута им, както и за усвояването на средства от Оперативна програма “Рибарство”, заяви г-н Димитър Димитров, юрист на “Черноморски изгрев”.

Признаването на сдружение “Черноморски изгрев” за браншова организация стана със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по смисъла на Регламент (ЕО) № 104/2000 на ЕС и съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.