1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Седмица на гората - 2024 в Регионална дирекция по горите - Берковица

Седмица на гората - 2024 в Регионална дирекция по горите - Берковица

Залесени бяха 8 дка, черен бор в землището на с. Говежда

По традиция Регионална дирекция по горите Берковица, постави начало на „Седмицата на гората“ с ден на „отворените врати“.

На 01.04.2024 г. по покана на инж. Сашко Каменов – директор на РДГ Берковица, се проведе среща на учениците от 12 клас на Лесотехническа професионална и лесовъдите при РДГ Берковица. Инж. Иван Николов-зам. директор откри срещата, като запозна гимназистите с териториалния обхват, структурата и дейността на дирекцията. 

На 02.04.2024 г. експерти и горски инспектори при РДГ Берковица, взеха участие в залесяване на територията на ТП ДГС Говежда, в насаждение пострадало през 2021 г. от снеголом и снеговал, след  което е  проведена принудителна сеч. Залесяването се извърши съвместно със служители на стопанството, както ученици и учители от Лесотехническа професионална гимназия. Залесени бяха 8 дка, черен бор в землището на с. Говежда.

На 03.04.2024 г. горски инспектори при РДГ Берковица, взеха участие в мероприятие по кастрене на тополи в обхвата на  ТП ДГС Враца, с. Комарево.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.