1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Шестима ловци, пренасящи дивечово месо от сърна, са заловени в Сливенско

Шестима ловци, пренасящи дивечово месо от сърна, са заловени в Сливенско

Представените разрешителни са за индивидуален лов на пернат дивеч

Шестима ловци, пренасящи дивечово месо от сърна, са заловени от служители от Регионалната дирекция по горите в Сливен. По време на дежурство в неделя, 22 януари, горските чули изстрели и забелязали от разклона на село Първенец, общ. Стралджа и село Зорница, общ. Средец група ловци, които се събират до асфалтовия път.

Инспекторите направили проверка, при която установили, че шестимата ловци пренасят дивечово месо от сърна. Представените разрешителни са за индивидуален лов на пернат дивеч, месото, разрешителните за лов, ловните билети и членските карти са иззети с констативни протоколи. Ще бъдат съставени актове за нарушение, предаде Дарик.

От Изпълнителната агенция по горите съобщават, че отново на 22 януари служители на Регионалната дирекция по горите в Сливен са  получили сигнал, че двама мъже от Болярово са отстреляли дива свиня. Със съдействието на служители на Районно управление „Полиция” - Елхово е направена проверка в домовете на мъжете, където е открито месо от дива свиня. Иззети са 26 кг дивечово месо, 4 ловни оръжия, 2 ловни билета  и 2 членски карти. По случая е образувано дознание.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.