1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Служители на ИАГ задържаха нерегистриран товарен автомобил, транспортиращ 6 кубика дърва за огрев

Служители на ИАГ задържаха нерегистриран товарен автомобил, транспортиращ 6 кубика дърва за огрев

Проверяващите са констатирали, че дървесината не е маркирана с контролна горска, производствена или общинска марка

Служители на Изпълнителна агенция по горите задържаха нерегистриран товарен автомобил, транспортиращ 6 пространствени куб. м дърва за огрев. Това е станало при рутинна проверка на 12 октомври в районна на с. Синаговци, община Видин. 

Проверяващите са констатирали, че дървесината не е маркирана с контролна горска, производствена или общинска марка. Водачът на превозното средство не е представил превозен билет, доказващ произхода на дървесината. Установено е още, че автомобилът не е снабден с изправно и функциониращо устройство за позициониране и проследяване на движението му (GPS). За нарушенията на горското законодателство са образувани две административнонаказателни производства. Задържани са превозното средство и дървесината. Работата по случая продължава, като предстои уведомяването на компетентните разследващи органи. 

Отново в четвъртък в с. Превала, община Чипровци служители на ИАГ са установили, че от търговско дружество в района е обособен централен склад за постъпване и експедиране на дървесина. Складът не е регистриран по реда, регламентиран в Закона за горите. Въпреки това проверяващите са констатирали наличие на издадени превозни билети, адресирани до него и удостоверяващи транспортирането на 70 пространствени куб. м дърва за огрев от дървесните видове дъб и бук. 

Образувано е административнонаказателно производство за нарушения на Закона за горите. 

Продължава извършването на засилени дейности по контрол върху опазването на горските територии, осъществявани от страна на Изпълнителна агенция по горите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.