1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Служители на СЗДП с урок по залесяване в ОУ“Иван Вазов“ -Враца

Служители на СЗДП с урок по залесяване в ОУ“Иван Вазов“ -Враца

Инициативата имаше образователна цел

Служители на Северозападно държавно предприятие проведоха демонстрация по засаждане на млади дръвчета в ОУ“Иван Вазов“- град Враца.

 

Инж.Ивайло Ангелов и инж.Тошко Брайков споделиха знанията и опита си пред ученици от 1-ви до 4-ти клас от клуба „Млади еколози“, с ръководител г-жа Малинка Дамянова. Децата получиха необходимите указания какви правила трябва да се спазват, за да бъде засадено едно дръвче правилно и то да получи добра възможност за живот. Лесовъдите обясниха подробно стъпките в засаждането, каква почвоподготовка е необходима и каква пръст трябва да се използва. Учениците научиха още какви грижи трябва да полагат за младите насаждения в тяхното бъдещо отглеждане. Инициативата се проведе в училищната градинка, отредена за залесявания.

 

По време на откритото занятие, чрез беседа, на учениците бяха задавани занимателно въпроси, свързани с храненето и дишането на дърветата, как намаляват вредното въздействие от човешката дейност, как обогатяват въздуха с кислород и задържат водата в почвата, как създават благоприятна среда за човешкото съществуване, какъв е техният жизнен цикъл и как ние трябва да ги подпомагаме в млада възраст – така, както възрастните хора се грижат за своите деца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.