1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Цената за един кубичен метър дърва за огрев в Кюстендил ще бъде 10.90 лева

Цената за един кубичен метър дърва за огрев в Кюстендил ще бъде 10.90 лева

В четвъртък кметовете в селата ще получат инструкции за изготвянето на списъци с хората, отговарящи на критериите за получаване на дърва

Общинският съвет в Кюстендил ще разгледа докладна записка, внесена от кмета Петър Паунов, касаеща отпускането на дърва за огрев от общинските гори. Това съобщи на пресконференция кметът Петър Паунов, предаде радио „Фокус”. Целта е раздаването на дървата да започне още в топлите дни.

„След като вече можем да стопанисваме общинските гори, хората спокойно може да си вземат дървата в края на месец септември. В закона са посочени критерии за раздаването на дърва. В четвъртък кметовете в селата ще получат инструкции за изготвянето на списъци с хората, отговарящи на тези критерии”, каза Петър Паунов.

Той посочи, че за да няма злоупотреби, всеки един от желаещите ще подписва декларация, че не е добивал дърва от собствени гори и че не може по друг начин да осигури отоплението си за зимата. Тези декларации ще бъдат подписвани и подпечатвани от кмета на населеното място.

Цената за един кубичен метър дърва за огрев ще бъде 10.90 лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.