1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Учредяват рибарска група в Община Шабла

Учредяват рибарска група в Община Шабла

Кметове изразяват подкрепата си за изграждането на такава структура

Община Шабла ще бъде водеща при учредяване на рибарска група беше решено на среща. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Кметовете на трите крайморски общини, Николай Ангелов на Балчик, Цонко Цонев на Каварна и Красимир Кръстев на Шабла заявиха, че като представители на местната власт ще подкрепят идеята за изграждане на такава структура.

Откривайки срещата в Пленарната зала на община Шабла, Красимир Кръстев посочи необходимостта от обединяване на рибарите, като подчерта, че така ще могат да се възползват от предлаганата европейска помощ. Целта на изграждането им е да се осигури устойчиво развитие на рибарските области и подобряване качеството на живот в тях. На срещата присъстваха рибари, рибарски кооперации и сдружения от трите общини.

В рибарските групи могат да участват физически и юридически лица, които се занимават с риболов, преработка и търговия с рибни продукти и аквакултури. Учредителната среща е първата стъпка преди приемане на декларация за изразяване на интерес за създаване на рибарска група. Присъстващите представители на рибарската общност приеха да участват в групата. До 25 ноември 2009, когато ще е следващата среща в град Каварна, те трябва да попълнят заявления по образец и да ги представят там.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.