1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. В община Шабла е учредена местна инициативна рибарска група

В община Шабла е учредена местна инициативна рибарска група

След като бъде регистрирана в съда, групата може да кандидатства за европейски средства

В община Шабла е учредена местна инициативна рибарска група (Шабла – Каварна – Балчик). Това каза кметът на Шабла Красимир Кръстев, предаде Агенция "Фокус". След като бъде регистрирана в съда, защото това е сдружение с нестопанска цел, групата може да кандидатства за европейски средства.

„Основните направления от дейността са свързани с развитие на сектора „риболов”, рибарските съдове и други инструменти, с които си служат рибарските селища. Освен това може да се развива производство на риба от ферми, на миди, може да има диверсификация на професиите – например, рибарите да извършват повече от една дейност като изграждат  форми за морски туризъм”, каза още Кръстев.

Той обясни, че целта е подкрепата на хората, които се занимават с рибарство и аквакултури на територията на обособената рибарска група. „След като сдружението бъде регистрирано като такова по смисъла на закона в съда до 2 декември, трябва да попълним заявка и да кандидатстваме пред Агенцията по рибарство и аквакултури, за да ни одобрят като рибарска група”, каза още кметът на Шабла.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.