1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Варна плаща 100 000 лв. за реклама в международно изложение

Варна плаща 100 000 лв. за реклама в международно изложение

Страната ни ще бъде официален гост на морското изложение в Ла Рошел

"Въпреки обещаната подкрепа за представянето на България на морското изложение в Ла Рошел държавата отказала да осигури необходимите 100 000 лв. През септември, когато ще се състои голямото събитие във Франция, Варна сама ще представя България", обяви кметът Кирил Йорданов, цитиран от Chernomore.bg, пише econ.bg.

Средствата щели да бъдат осигурени от местната хазна, но общината щяла да разчита и на съдействието на морския бизнес, за да се възползва максимално от възможността за безплатна реклама на страната ни.

България ще бъде официален гост на изложението, а Варна ще получи напълно безвъзмездно павилион от 700 кв. м, където да представи страната ни. Голямото морско събитие събира към 850 участници от около 35 държави и над 110 000 посетители.

Гостуването на Варна било договорено със споразуменията, които градоначалникът подписал във Франция на 4 декември. По силата на документите морската ни столица ще бъде домакин на "Гранд Павоа". Графикът за подготовката е много напрегнат, тъй като изложението трябва да се проведе през втората половина на май, обясни Кирил Йорданов. Той прогнозира, че събитието ще донесе на Варна инвестиции, трудова заетост и печалби, както и възможност за активизиране на морските спортове.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.