1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Във Варна хванаха над един тон риба, предназначена за незаконен износ

Във Варна хванаха над един тон риба, предназначена за незаконен износ

Рибата ще бъде дарена на социални домове и патронажи в региона, след като се установи, че е годна за консумация

Специализирана мобилна група на ИАРА, инспектори от сектор "Рибарство и контрол" Варна и служители на ОД "Полиция" Варна хванаха 1,5 тона риба, предназначена за незаконен износ в Румъния, съобщиха от ИАРА.

Съвместната акция за нерегламентиран улов и превоз на риба е ръководена от Георги Михайлов, началник-отдел Регионален център "Рибарство и контрол" Североизточна България.

Двамата нарушители са хванати в покрайнините на Варна, където превозваната риба е трябвало да бъде прехвърлена в друг микробус, собственост на румънски граждани и изнесена за град Мангалия.

Инспекторите на ИАРА са установили, че рибата няма никакви документи, буса няма документи, не е лицензиран и не е специализиран за превоз на риба. Рибата е бракониерски улов от езеро "Мандра" край Бургас. За да избегнат писането на актове, нарушителите са предложили подкуп около 200-300 евро на инспекторите на ИАРА, като са казали, че може и още да им дадат.

На нарушителите от Бургас са съставени актове за нерегламентиран превоз на риба и липса на документи за произход на рибата. Рибата ще бъде дарена на социални домове и патронажи в региона, след като се установи, че е годна за консумация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.