1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. За десета година хиляди гости се стекоха на Фестивал на кестена в подножието на планината Беласица в петричкото село Коларово

За десета година хиляди гости се стекоха на Фестивал на кестена в подножието на планината Беласица в петричкото село Коларово

Фестивалът на кестена 2023 г. се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“

Всяка есен селата Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене представят своите традиции и фолклор. Кестените са символ на Природен парк „Беласица“. Те са уникалното зелено богатство на планината. Това е причината местните хора да им отдават специално внимание, а гостите и туристите на празника имат възможност да опознаят  природното богатство, културата и бита на хората в района на парка.

фестивал на кестена

Тази година присъстващите успяха да се насладят на богата музикална програма и да дегустират уникалните кестенови ястия и продукти в 33 шатри.

Фестивалът на кестена 2023 г. се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация Биоразнообразие, Пирински туристически форум и Слоу Фуд в България, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк "Беласица".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.