1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Забранен е спортният риболов на пъстървови риби в Благоевградско

Забранен е спортният риболов на пъстървови риби в Благоевградско

129 нарушения от началото на годината са констатирани от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури

Спортният риболов на пъстървови  риби в непромишлени води е забранен  от 1 октомври до 31 януари. Забраната е с цел  да се осигури правилното развитие на запасите от риба и нейното размножаване, това каза за Дарик Емил Филипов-началник сектор „Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури”  за област Благоевград.

129 нарушения от началото на годината на територията на Благоевградска област констатират от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. 5 са констатираните нарушения от началото на този месец – 3 са за риболов без риболовен билет, 1 за риболов с мрежичка и 1 за използване на повече от една въдица.

Най-висока е глобата за риболов с мрежа – минималната започва от 500 лв. За риболов без билет санкциите варират от 50 до 200 лв. При първо  констатирано нарушение за упражняване на риболов без билет глобата е 50 лв, а при повторно, санкцията е максимална, заяви Емил Филипов.

До момента официално регистрираните рибари в Благоевград са около 2 900, а за цялато област издадените билети са над 5 000. Цената на риболовния билет за срок от една година е 25 лв.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.