1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Зачестяват инцидентите по време на ловни излети

Зачестяват инцидентите по време на ловни излети

Пострадаха няколко души, двама от които починаха от раните си

При ловни инциденти в страната през почивните дни пострадаха няколко души, двама от които починаха от раните си. И при четирите инцидента, изстрелите са дошли от приятели на жертвите, с които били заедно на лов.

По този нелеп начин 45-годишен мъж надупчи със сачми 71-годишен ловджия в землището на видинското село Слана бара. Двамата мъже били от една ловна дружинка, когато по-младият мъж се захванал да стреля по бездомно куче и обсипал със сачми от ловната си пушка ЧЗ по-възрастния. Пострадалият е бил откаран във видинската болница с рани в бедрото, тялото и ръката без опасност за живота.

По същото време друг 49-годишен ловец намери смъртта си, след като бе улучен със сачма в лицето от 28-годишен колега от една и съща ловна дружинка. Това е станало в неделя по обед в землището на айтоското село Пещерско в местността Мандра баир. Все още не е ясно как се е случил трагичният инцидент. Знае се само, че три от сачмите от законно притежаваната пушка ИЖ-27 на по-младия стрелец, са попаднали в тялото на загиналия, а четвъртата в лицето до носа. Простреляният е починал на път за болницата. Полицията е задържала стрелеца и продължава разпити на свидетели на инцидента. Назначена е експертиза.

В местността Градището край старозагорското село Дълбоки покосен от "приятелски огън" пада 52-годишен ловджия. По време на лова 49-годишен член на ловната дружинка, в която бил и загиналият, въртял из ръце ловната си карабина, която взела, че гръмнала и убила 52-годишния мъж. Стрелецът е задържан. Установено е, че не е бил употребил алкохол.

Двама души са простреляни при ловен излет край село Владимирово в неделя, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. По време на ловен излет Е.Е., на 50 г., от Добрич, се спъва и изпуска законно притежаваната си пушка “ИЖ-12”. Тя е произвела изстрел. Вследствие на това в краката са ранени И.Т., на 51 г. и К.П., на 61 г. И двамата мъже са от село Владимирово. И.Т. е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ - Добрич, след което е освободен, а К.П. е настанен в добричката болница и е под наблюдение.



 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.