1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Задържани са двама бракониери-рецидивисти, нападнали горски стражари край Самоков

Задържани са двама бракониери-рецидивисти, нападнали горски стражари край Самоков

По случая е образувано досъдебно производство

Задържани са двама бракониери-рецидивисти, нападнали горски стражари край Самоков, съобщиха от ОД МВР – София. В полицията се получил сигнал от ръководството на Държавно горско стопанство - Самоков за нанесен побой на двама техни служители.

Уточнено било, че около 17.00 часа на 16 септември, при обход на района си, трима горски стражари са установили в местността „Герена“ каруца, натоварена с около 1.5 кубика дървен материал, занаятчийски трупи. Когато пристъпили към изпълнение на служебните си задължения, те са били нападнати от двама мъже, които са им нанесли побой с метална верига. Сериозно е пострадал единият от горските служители. 52-годишният мъж е настанен в хирургичното отделение на МБАЛ - Самоков, колегата му след преглед е освободен за домашно лечение.

Незабавно след получаването на сигнала от страна на полицейските служители били предприети оперативно- издирвателни действия за установяването на бракониерите. След активна работа по разследването вчера са задържани извършителите на побоя - А.Н. – Алили 32 г. и К.И. – Пробата 34 г. и двамата многократно регистрирани и осъждани за кражби, грабежи и системни нарушения по Закона за горите.

Рецидивистите са задържани за 24 часа във връзка с чл. 325, ал. 2 от НК. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното му изясняване и документиране продължава под наблюдението на районна прокуратура Самоков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.