1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Залавят бракониери на язовир „Жребчево”

Залавят бракониери на язовир „Жребчево”

Рибата е конфискувана и дарена на Дом за възрастни хора гр. Твърдица

С над 100 килограма незаконно уловена риба са задържани бракониери тази сутрин при акция на служители от териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство Сливен и криминална полиция от РПУ Твърдица.  През нощта служителите  са забелязали трима нарушители да пускат във водите на яз. „Жребчево” мрежи. Цяла нощ те са изчакали бракониерите да извадят своя улов при зори, за да могат да ги заловят на място. 

При ваденето на мрежите си бракониерите са заловени и са задържани от органите на реда за 24 часа. Служители от ОДП Сливен са снели показания от бракониерите и срещу тях заведено бързо досъдебно производство №297. Единият от тримата нарушители с инициали К.Г. е криминално проявен и има съставени актове за  бракониерство.

По време на акцията е задържан лек автомобил „Лада” със сливенска регистрация. Изети са  22 бр. мрежи с размери на окото на мрежите от 5 до 10 см. и с обща дължина 1204 м. и 2 бр. гумени лодки. Незаконният улов от над 100 кг. включва почти всички видове риба от язовир „Жребчево” -  бяла риба, шаран, каракуда, толстолоб, платика и червеноперка. Рибата е конфискувана и дарена на Дом за възрастни хора гр. Твърдица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.