1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловен e бракониер край Кърджали след гонка с полицията

Заловен e бракониер край Кърджали след гонка с полицията

В хижа “Боровица” на язовир “Кърджали” са открити бракониерски мрежи и риба

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Кърджали съвместно със служители на Районно Управление “Полиция” Кърджали са извършили проверка на язовир “Кърджали”.  Инспекторите и полицаите забелязват нарушител в язовира край Хижа “Боровица” и започват наблюдение.  Бракониерът излиза от язовира, товари мрежите и рибата в автомобил “Лада Нива” с кърджалийска регистрация и тръгва. При потеглянето с автомобила, полицаите и инспекторите на ИАРА препречват пътя му и подават сигнал за спиране, но бракониера не спира. Тогава започва преследване на бракониера, който се отправя в посока гр. Кърджали. По пътя нарушителя изхвърля чувал с мрежи и уловената риба. Инспекторите прибират мрежите и рибата.

На село Пъдарци нарушителят е догонен и спрян от служителите на реда. Инспекторите на ИАРА Кърджали са му съставили акт за незаконен риболов. На лицето е съставен акт и от РУП Кърджали. За конфискуваните 200 метра мрежи и уловената от бракониера около 3 кг риба са съставени и констативни протоколи. Рибата ще бъде унищожена от инспекторите на ИАРА.

По-късно, инспекторите на ИАРА заедно с представители на Икономическа полиция – Кърджали и служители на РВМС – Кърджали отиват на проверка в хижа “Боровица” на брега на язовир “Кърджали”, тъй като са имали съмнения за укриване на незаконно уловена риба. При проверката са открити 14 чувала с бракониерски мрежи с обща дължина един километър и 53 кг изчистена и замразена риба /скобар, бяла риба и сом/.  На хижаря е съставен акт за наличие на риба без документи за произход и фактури. Мрежите и рибата са конфискувани и са съставени констативни протоколи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.