1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловени са бракониери с 3 000 кг. нелегално уловена цаца

Заловени са бракониери с 3 000 кг. нелегално уловена цаца

Съставени са актове на четири кораба

На 16 февруари при акция на Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Бургас и служители на Гранична полиция са съставени 4 бр. актове на 4 кораба, собственост на  СД “Динг Павлови и Сие”  гр. Созопол за незаконен риболов. 

От Центъра за наблюдение на риболовните кораби във Варна, забелязват, че 4 /четири/ кораба на корабособственика Николай Павлов са излезли извън 12 милната зона на Черно море.  От центъра подават сигнал на Териториалното звено на ИАРА в Бургас и на служителите от Гранична полиция.  Корабите са причакани да се върнат на брега и при проверка се установява, че нямат издадено удостоверение за право за извършване на стопански риболов за 2010 г. Съставени са актове на четирите кораба – “РК 28” с външна маркировка БС 221 с капитан Никола Николов; “РК 26” с външна маркировка БС 219  с капитан Георги Атанасов; “РК Чавдар” с външна маркировка БС 95  с капитан Георги Исполанкиев и “РК Херсон” с външна маркировка БС 210 с капитан Диян Червенков. Количеството открита риба /цаца/ на плавателните съдове възлиза общо над 3 000 кг.

На 17 февруари корабите на СД “Динг Павлови и Сие” отново са излезли в морето. При установяване на повторно нарушение санкциите ще са по-строги. Срещу нарушенията на собствениците на събирателно дружество “Динг Павлови и Сие” ще бъде сезирана прокуратурата, за предприемане на съответните мерки. 

“Бракониерите трябва да знаят, че тяхното време свърши и срещу всеки нарушител ще се предприемат най-строги мерки. Очакват ги само глоби, прокуратура, съд, конфискация и затвор!”, заяви изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.