1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловени са трима бракониери на язовир “Ковачево”

Заловени са трима бракониери на язовир “Ковачево”

Уловената около 10 кг риба е освободена и върната във водата

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са заловили трима бракониери при проверка на язовир “Ковачево”.

Служителите на ИАРА са забелязали нарушителите в язовира, те са били наблюдавани и за да бъдат хванати са изчакани да излязат. В момента на изваждане и прибиране на мрежите бракониерите са заловени. Съставени са им три акта за извършване на стопански риболов без разрешително. Две от лицата с инициали И.И. и П.Д. са от Раднево, а другото лице с инициали И.И. е от Казанлък. От тях са конфискувани 400 метра бракониерски мрежи и една гумена лодка с две гребла. Инспекторите са успели да върнат във водата, уловената от бракониерите около 10 кг риба.

Служителите на ИАРА Стара Загора са извършили проверка и на яз. “Копринка”. Там те са съставили два акта на нарушители. Единият е на лице извършващо риболов без билет, а другият е на риболовец извършващ улов с много въдици.  

Инспекторите са извършили и проверка на река Тунджа до село Розово по сигнал подаден на тел. 112 за бракониерски набези. От баластриерата до село Розово е открита и извадена 65 метра бракониерска мрежа. Уловената 10 кг риба /каракуда, червеноперка и костур/ е освободена и върната във водата. Мрежата е конфискувана и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.