1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловиха бракониери в района на Държавно горско стопанство - Лесидрен

Заловиха бракониери в района на Държавно горско стопанство - Лесидрен

Съставени са 3 акта на нарушителите по Закона за лова и опазване на дивеча

Служителите от Специализираната група за контрол към Регионалната дирекция по горите – София са извършили проверки през почивните дни в района на Държавно горско стопанство – Лесидрен. Общо от проверките са съставени 3 акта на нарушителите по Закона за лова и опазване на дивеча.   

При проверка в землището на село Дерманци е установен 22-годишният П. Й., който е ловувал без ловен билет, разрешително и членска карта. Инспекторите от специализирана група констатират и друго много сериозно нарушение. Пушката, с която е заловено лицето е била собственост на баща му. Оръжието е задържано, а на нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение.

При други две проверки в същия район са заловени още двама ловци с нередовни документи за лов. Лицето В. П. от София е ловувало на пъдпъдъци без съответното разрешително. Горските инспектори задържат оръжието, съставен е акт за установяване на административно нарушение, а отстреляният дребен дивеч е иззет.

Служителите от Специализираната група за контрол залавят и К. Г. от село Дерманци, който е ловувал без заверен ловен билет за 2011 г., разрешително и членска карта. На нарушителя е съставен акт, а оръжието задържано.  

В нива край село Дерманци горските служители откриват и изземват поставено електрическо звуковъзпроизвеждащо устройство за примамване на дребен дивеч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.