1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Зам.-министър Костов се срещна с председателя на ФСОГСДП инж. Петър Абрашев

Зам.-министър Костов се срещна с председателя на ФСОГСДП инж. Петър Абрашев

Двамата дискутират въпроса за създаването на Държавни горски предприятия

Заместник–министърът на земеделието и храните доц. д-р  Георги Костов се срещна с инж. Петър Абрашев, председател на Федерация на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост  към Конфедерация на независимите синдикати в България.

По време на срещата се дискутира въпросът за създаването на Държавни горски предприятия в новия Закон за горите, като двете страни обмениха идеи за тяхното функциониране и структуриране, което все още е в процес на обсъждане. Зам.-министър Костов посочи, че проектът на Закон за горите е поместен на сайта на Изпълнителната агенция по горите и е отворен за предложения, като в тази връзка той отбеляза, че очаква идеи от КНСБ. 

Зам.–министър Костов запозна синдикалния представител и със субординацията на структурния модел в ИАГ. Коментиран бе и новият Устройствен правилник на ИАГ, който предстои да бъде приет на  Министерски съвет. Относно сигнали за злоупотреби на директора на горско стопанство–Дулово, зам.-министър Костов посочи, че се очаква становище от Главна инспекция по труда, след което ще се предприемат необходимите действия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.