1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Земеделското министерство предлага държавната фирма "Рибни ресурси" да не се приватизира

Земеделското министерство предлага държавната фирма "Рибни ресурси" да не се приватизира

Идеята предстои да се обсъди на следващото заседание на Министерски съвет и при одобрение ще бъде внесена за разглеждане в парламента

Регистрираното в Созопол държавно предприятие "Рибни ресурси", което бе създадено с цел да стопанисва рибарската инфраструктура, трябва да влезе в забранителния списък за приватизация. Това са плановете на земеделското министерство, което е изготвило проект за допълнение на закона за приватизация, пише dnevnik.bg.

Идеята предстои да се обсъди на следващото заседание на Министерски съвет и при одобрение ще бъде внесена за разглеждане в парламента.

Дружеството "Рибни ресурси" беше създадено през лятото на 2009 г., а през май в капитала му беше апортирано и пристанище Созопол. Плановете на агроведомството са дейността му да обхване Балчик и Варна, където също да бъдат регистрирани портове.

"Рибни ресурси" ще кандидатства и по мярката за модернизация на пристанища от европейската програма "Рибарство и аквакултури", където ще трябва да се конкурира с общини и сдружения на рибари, които също могат да подават проекти за портове.

"Рибни ресурси" може да се определи като дружество, чиято дейност има стратегически характер по отношение специфичния пазар на подобен тип пристанищни услуги в съответствие с държавната политика в сектор "Рибарство", заради което и не трябва да подлежи на приватизация", казват в мотивите си от земеделското министерство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.