1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 1 096 кг месо са дарени от БАБХ през месец юли на Българска хранителна банка

1 096 кг месо са дарени от БАБХ през месец юли на Българска хранителна банка

БХБ вече разполага и с функциониращ склад за хранителни продукти

За по-малко от два месеца Българската хранителна банка (БХБ) е получила над 30 хиляди килограма дарени храни на обща стойност над 130 хиляди лева. Информацията бе обявена по време на среща между представители на БХБ, партньори и медии. На срещата присъстваха Марина Бракалова, Изпълнителен директор на БХБ, партньори на банката - Ян Дюмонтей, Изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк,  Невена Хайгърова, Мениджър в Прайсуотърхаус Купърс България, Ангелин Ангелов, член на Управителния съвет на БХБ, д-р Тенчо Тенев, заместник-директор Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/.

Основен партньор на хранителната банка е Българската агенция по безопасност на храните, която следи целия процес на даряване и разпределяне на хранителните продукти. Освен като контролен орган, БАБХ участва активно и в даряването на храни. В средата на месец юли 164 килограма агнешко месо получи Българска хранителна банка като дарение от Областна дирекция по безопасност на храните, град Ловеч, а в края на месеца, още 932 килограма месо от източнобалкански свине беше дарено от Областна дирекция по безопасност на храните, град Габрово.

Четири компании са сред основните дарители на хранителни продукти през първите два месеца от работата на склада на БХБ. Регулярни дарения постъпват от Белла България, Крафт Фуудс България, Данон България и Пикадили АД, като първите продукти, влезли в склада на БХБ, са събрани от служители на Сосиете Женерал Експресбанк по време на инициативата “Седмица на солидарността”, проведена в началото на месец юни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.