1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 108 души са подали заявления за ползване на услугата „Обществени трапезарии" във Враца

108 души са подали заявления за ползване на услугата „Обществени трапезарии" във Враца

Комисия е одобрила 98 лица и деца, които ще получават топла храна

108 души са подали заявления за ползване на услугата „Обществени трапезарии" във Враца. От тях комисия е одобрила 98 лица и деца, които ще получават топла храна в периода 3.01.2012 г. - 30.04.2012 г., информира Дарик.

На 3-ти януари бе сключен договор между Фонд „ Социална закрила"  и община Враца за реализиране на услугата, която  ще се предоставя в периода и е финансирана от фонд „Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика.

Бенефициентите, които ще се възползват от услугата, отговарят на критериите:

-Лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход ( чл. 9 от ППЗСП) - 50;

-Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях -14;

-Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии/ пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии/ - 34.

От общия брой ползватели 34 са деца от многодетни семейства, отговарящи на критериите. Одобрен е и списък на хора, за които се изисква актуална информация и които са включени в листа  „Чакащи", с общ брой - 10 лица и деца.

Услугата ще се предоставя в двата общински стола на ОП „Социални дейности": на ул. „Стоян Заимов" № 2 - Враца и на ул. „Екзарх Йосиф" № 75  - Враца. Потребителите ще получават топъл обяд - супа, основно ястие и десерт всеки работен ден.

Поради ниския брой подадени заявления и поради факта, че се очаква актуализация на базата данни от месец декември 2011 г., в Дирекция „Социално подпомагане", Комисията взе решение да се приемат заявления - декларации за ползване на услугата до 31.01.2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.