1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 15 български компании ще вземат участие в тазгодишното издание на фестивала "Зелена седмица"

15 български компании ще вземат участие в тазгодишното издание на фестивала "Зелена седмица"

Международното изложение ще се проведе от 17 до 26 януари в Берлин, Германия

15 български компании ще вземат участие в тазгодишното издание на фестивала "Зелена седмица" в Берлин.

На националния си щанд България ще представи месни и млечни деликатеси, козметика с розово масло, вино, сладолед, мед, подправки и сувенири. Част от българската панаирна територия в Берлин ще бъде и ресторант, който ще предлага традиционни български специалитети, а фолклорна програма ще привлича вниманието на посетителите.

„Зелената седмица“ е най-голямото изложение на хранителни продукти в света, което привлича близо половин милион посетители.

За производителите на храни и напитки, които искат да бъдат забелязани не само на родния си пазар изложението Берлин е притегателно и препоръчително място. За 79-ти път там се събират търговци, производители и клиенти от 65 страни в света, за да покажат какво могат и да се ориентират какво се търси.

Организаторите очакват събитието да привлече над 400 хиляди гости и над 4 800 представители на медии от 70 страни. В рамките на изложението, министър Димитър Греков ще участва в глобален форум за храни и земеделие и среща на върха на министрите на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.