1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 4% от германците са вегетарианци

4% от германците са вегетарианци

Само 2,5 на сто от мъжете във Федералната Република приемат този хранителен режим

Четирима от всеки 100 жители на Германия се хранят предимно като вегетарианци. Това сочат данните от проучване, публикувано в Берлин. Причините за отказа от месни продукти са различни – от съжаление към животните до желание за здравословно хранене.

Само 2,5 на сто от мъжете във Федералната Република приемат този хранителен режим, при жените обаче делът е по-висок - 6 процента. "Възможностите да се храниш като вегетарианец и въпреки това разнообразно днес са много добри, така че вегетарианците вече не са малцинство, обединено около някаква идеология", се посочва в проучването. Според повечето от анкетираните, по-ниската консумация на месо води до намаляване на масовото животновъдство, щади природата и е по-здравословният начин на хранене.

Най-много вегетарианци се срещат сред младите хора на възраст между 18 и 29 години. При тази група почти всяка десета жена и всеки 20-ти мъж са се отказали от месото. Подобен висок дял има и при жените между 60 и 70-годишна възраст. Там 7 на сто са вегетарианки. Проучването показва също така, че вегетарианци са по-скоро добре образованите хора, които живеят в големи градове и спортуват поне 4 часа седмично.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.