1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Агенцията по храните затвори седем обекта в Пловдивско

Агенцията по храните затвори седем обекта в Пловдивско

В цялата страна са проверени 1709 обекта, а общо затворените са 13

7 обекта за съхранение на зърно и предприятия за производство на хляб на територията на Пловдивска област са временно затворени в периода 16 февруари - 16 март, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Проверените обекти са 142. Издадени са 69 предписания, няма съставени актове. В Смолянско и Пазарджишко са проверени съответно 47 и 40 обекта. В родопския град са издадени 47 предписания, а в Пазарджик - само едно. Няма съставени актове и затворени обекти.

Най-често констатираните нарушения са свързани със сградовия фонд и оборудването, незадоволителна хигиена в тях, както и несъответсвия при етикетирането, уточнявата от агенцията. Открити са хранителни продукти, които се съхраняват неправилно - липсват отчитащи устройства в хладилните съоражения. В някои от обектите липсват и търговски документи, придружаващи стоките. Не се водят и дневници за входящ контрол.

При обобщаването на резултатите прави впечатление, че Пловдив и Смолян са областите с най-много констатирани нарушения, а една от областите с най-малко - Пазарджик. В цялата страна са проверени 1709 обекта, а общо затворените са 13.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.