1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Анкета сред британчета от начални училища разкри колко малко знаят те за храната

Анкета сред британчета от начални училища разкри колко малко знаят те за храната

Всяко десето мисли, че доматите растат под земята

Анкета сред британчета от начални училища разкри колко малко знаят те за храната, съобщи в. "Дейли мейл". Всяко трето анкетирано дете е казало, че сиренето е зеленчук, а почти всяко пето - че макароните са животински продукт или че рибените пръстчета всъщност са с пилешко месо.

Всяко десето мисли, че доматите растат под земята. Анкетата е направена от Британската фондация за хранене сред 27 500 деца в цялата страна.  Резултатите показват, че много от тях пропускат закуската и прекалено малко ядат риба. Оказва се, че колкото по-големи стават децата, толкова по-рядко закусват.

Почти три четвърти от децата в началните училища и девет десети от по-големите знаят, че всеки трябва да яде поне пет порции плодове и зеленчуци дневно.

Две трети от малките и три четвърти от по-големите обаче са казали, че ядат по-малко. Цели 20 процента от анкетираните деца в началните училища са казали, че никога не са били във ферма. "Това може би обяснява защо толкова много деца смятат, че пастата е продукт от животински произход", каза Рой Балам, който е сред авторите на проучването.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.