1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ бракува 440 кг хранителни продукти

БАБХ бракува 440 кг хранителни продукти

За една седмица агенцията провери 99 детски лагера

За една седмица Българска агенция по безопасност на храните провери 99 детски лагера, съобщиха от агенцията. За периода 13 – 20 юли 2011 година, във връзка с летния сезон и лятната ваканция на учениците, Българска агенция по безопасност на храните предприе засилени проверки на детски, ученически и спортни лагери. За една седмица инспектори от БАБХ провериха всичките 99 лагера на територията на страната.

При инспекциите се съблюдава най-вече произходът на суровините, съпроводителните документи, спазване на изискванията за съхранение на суровините и на готовите храни, хигиената при приготвянето на храните, хигиенното състояние на обектите и личната хигиена на персонала.

При проверките са предприети следните мерки:

Издадени са общо 16 предписания, 29 акта за установяване на административни нарушения; един обект е с временно преустановена дейност. Възбранени и бракувани продукти – 150 бр. яйца и 440 кг  хранителни продукти.

Най-често констатираните нарушения са свързани с некоректно водене на документацията по системата за самоконтрол, наличие на храни без етикети и без документи за произход, лоша текуща хигиена, съхранение на храни и суровини без идентификационна маркировка, наличие на храни с изтекъл срок на годност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.