1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ разкри нелегален цех за преработка на месо

БАБХ разкри нелегален цех за преработка на месо

По време на инспекцията е установено, че обектът не е регистриран по реда на чл. 12 от Закона за храните

След извършена съвместна проверка от представители на Българска агенция по безопасност на храните, шесто РУ към МВР и Инспекцията по труда беше разкрит нелегален цех за преработка на месо и месни продукти, находящ се в квартал "Симеоново".
    
По време на инспекцията е установено, че обектът не е регистриран по реда на чл. 12 от Закона за храните. В момента на проверката е констатирано, че се извършва обработка на свинско месо при лоши хигиенни условия. Структурата и технологичното оборудване не съответстват на действащото законодателство. Не са осигурени температурни условия  /до 12°/ в работното помещение. В обекта са монтирани  четири хладилни камери, от които две работят и в тях се съхраняват замразено месо, сланина, субпродукти /телешки език/ и пилешки кости. Общото количество на храните и хранителните продукти е 980 кг. За цялата суровина не са представени никакви документи за проследяемост.

Обектът се стопанисва от СД „Хелиос 2000“. За констатираните нарушения е съставен Акт за установено административно нарушение (АУАН). С Разпореждане за унищожаване на суровини и храни от животински произход, наличните количества суровини и храни, са насочени за унищожаване на екарисаж. Случаят е предаден на прокуратурата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.