1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ възбрани близо 40 тона пилешко месо

БАБХ възбрани близо 40 тона пилешко месо

Съставен е Акт за установяване на административно нарушение

На екарисаж бяха унищожени вчера, 25 януари, близо 40 тона пилешко месо, след опит за нерегламентирано транспортиране на суровината от България за Румъния.

На 20 януари 2012 година инспектори от Българска агенция по безопасност на храните възбраниха пратка от замразени пилешки бутчета превозвани в два товарни автомобила при опит да преминат при ГКПП „Дунав мост“. При извършената проверка е установено, че посочените в международната товарителница фирма изпращач и пункта за товарене на пратката нямат удостоверение за регистрация от Българска агенция по безопасност на храните. Установено е също, че пратката не е придружена с необходимите търговски документи.

Съвместно със служители на НАП и ДАИ е извършена проверка и на склада на фирмата изпращач. Констатирано е, че складът не отговаря на изискванията за получаване и разпределяне на пратки от и за страни членки на ЕС.

За констатираните нарушения са издадени разпореждане за насочване и унищожаване на храни от животински произход, на фирмата изпращач е съставен Акт за установяване на административно нарушение. Цялото количество се води с неизяснен произход, поради което е насочено за унищожение на екарисаж.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.