1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ започва проверки на предприятията за производство на безалкохолни напитки

БАБХ започва проверки на предприятията за производство на безалкохолни напитки

Особено внимание ще се обърне на правилното посочване на добавките върху етикетите

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва масирани проверки във всички предприятия, произвеждащи газирани и негазирани безалкохолни напитки, натурални сокове и напитки от плодове. Проверките ще продължат до 12 октомври 2011 г. и ще бъдат извършвани съвместно с Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България.

При проверките ще се обърне внимание на технологичната документация и съответствието й с обявения състав на етикетите, прилага ли се система за управление на безопасността на храните, включваща ръководства за добри хигиенни практики, води ли се документация и записи, свързани с осигуряването на проследяемост на вложените суровини и произвежданите партиди готови продукти и тяхното разпространение в търговската мрежа.

Напитките от плодове ще бъдат проверявани за изискванията за наименованието и състава им. Особено внимание ще се обърне на правилното посочване на добавките върху етикетите, както и за допълнителната информация, която трябва да се изписва, за да бъде информиран коректно крайният потребител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.