1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ затвори два обекта за производство на безалкохолни напитки в градовете Плевен и Монтана

БАБХ затвори два обекта за производство на безалкохолни напитки в градовете Плевен и Монтана

Издадени са заповеди за спиране на дейността поради несъответствия на хигиенните и технологични изисквания

При проверки по официален контрол Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) затвори два обекта за производство на безалкохолни напитки в градовете Плевен и Монтана. На двете предприятия са издадени заповеди за спиране на дейността поради несъответствия на хигиенните и технологични изисквания. В складовото помещение на работилницата в град Плевен е констатирано наличието на 4242 л газирани и негазирани безалкохолни напитки, които са спрени от реализация със заповед на БАБХ.

От 12 септември до 07 октомври 2011 година Българска агенция по безопасност на храните извърши 14 202 проверки по официален контрол в обектите от търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни. Издадени са 1345 предписания, 346 акта за административно нарушение. Затворени или с временно преустановена дейност са 61 обекта. Възбранени и бракувани са 3467,9 кг хранителни продукти от животински и неживотински произход и 4242 л безалкохолни напитки.

Най-честите нарушения са свързани с лоша текуща хигиена, пропуски в системите за самоконтрол, неспазване на разделното съхранение на хранителни продукти, липса на придружаващи документи за произход на храната, търговия с храни с изтекъл срок на годност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.