1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Българска хранителна банка със специално участие в най-голямото изложение за хранителната индустрия

Българска хранителна банка със специално участие в най-голямото изложение за хранителната индустрия

В рамките на форума БХБ ще търси нови съмишленици и потенциални дарители

От 4 до 8 ноември в Интер Експо Център в столицата се провеждат най-големите специализирани изложби на хранителната индустрия у нас. Освен многобройните български и чуждестранни производители сред ключовите участници за трета поредна година участва и Българската хранителна банка.

„Производителите на храни са незаменим партньор на нашата кауза и сме уверени, че в рамките на форума ще открием нови съмишленици и потенциални дарители, както и ще представим пред чуждестранните участници добрите български бизнес практики, включващи социална ангажираност към хора и групи в нужда“ – казва Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ. – „В навечерието на голямата дарителска кампания на БХБ, която ще се проведе на 29 и 30 ноември, подкрепата на организаторите на изложението, които предоставиха безвъзмездно щанд на организацията ни, е повод за благодарност и признателност към усилията им да помогнат на хранителната банка.“

Тази година БХБ за първи път е част от деловата програма, съпътстваща изложението. Днес, 6 ноември от 15:00 до 18:00 ч. в Семинарна зала на Зала 2 организацията ще представи дейността си пред фирмите-изложители и ще покаже документалния филм „Вкусът на разхищението“ (Taste the Waste) на вниманието на производители и преработватели на храни. БХБ има готовност да приеме и разпредели дарения на храни още в рамките на изложението или при неговото приключване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.