1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Бързата храна вредна и за кучетата

Бързата храна вредна и за кучетата

Множество уебсайтове се обявяват срещу "изкуствените" дажби

Бързите закуски вредят не само на хората, но и на домашните им любимци, предупреждават ветеринари информира БГНЕС. Алергиите и затлъстяването намаляват продължителността на живота при кучетата и котките, които се хранят с преработена храна и полуфабрикати.

Жерар Липер, белгийски специалист по акупунктура за животни, който е проучил хранителните навици на 600 починали кучета, твърди, че "домашните любимци, също като хората, са жертви на т.нар. fast foods". Хранените със заводски продукти и гранулирани храни са починали средно с три години по-рано от хранените с домашно приготвена храна. Според него по начало кучетата са "всеядни същества, които споделят храната на хората". Множество уебсайтове също се обявяват срещу "изкуствените" дажби и призовават стопаните да готвят за домашните си любимци.

Сайтове като I-Love-Dogs.com дават напътствия за здравословно приготвени у дома храни и рецепти, които звучат досущ като за хора - пудинг, бисквитки, хапки от бекон, хотдог, десерти и мн. други. "Само през последните 100 години ни карат да вярваме, че кучетата не могат да живеят без пакетирана храна. Казват ни, че ще е вредно за тях, ако им даваме остатъците от собственото ни готвено. Това са пълни глупости!"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.