1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Бързото хранене може да не бъде опасно за една четвърт от хората

Бързото хранене може да не бъде опасно за една четвърт от хората

Пациентите са били насърчавани да ядат 1000 допълнителни калории на ден

Бързото хранене може да не бъде опасно за една четвърт от хората, твърдят американски учени. Те провели експеримент като насърчили 20 човека, страдащи от затлъстяване,  да ядат допълнително „бърза храна“ в продължение на няколко месеца. Учените установили, че около една четвърт останали в добро здраве, въпреки допълнителните килограми, информира Daily mail.

Пациентите са били насърчавани да ядат 1000 допълнителни калории на ден, най-вече чрез посещаване на заведенията за бързо хранене.

„Да накараш хората да наддават на тегло е също толкова трудно, колкото да ги накараш да отслабнат ", смята един от учените.

Тези участници, които не страдали от заболявания, типично свързани със затлъстяването в началото на изследването - като инсулинова резистентност, висок холестерол, високо кръвно налягане и излишната мазнина в черния дроб - не са имали тези проблеми, дори и след добавяне на допълнителните килограми.  
Изводите на учените са, че около една четвърт от хората с наднормено тегло не изглежда да страдат от проблеми с метаболизма, които могат да доведат до сърдечен удар, диабет и инсулт. Но тези, които имали такива проблеми преди проучването станало все по-зле с всеки килограм в повече.

След приключването на експеримента учените с помощта на диетолози са помогнали на участниците да свалят натрупаните килограми.



 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.