Бавното консумиране на храната е тайната на добрата фигура

Нивото на добрия холестерол също се намалява

Бавното консумиране на храната дава възможност за ефикасно намаляване на трупането на килограми, твърдят учени, съобщава ecomedia.bg. При изследването на група подрастващи шведски учени от института "Каролина" в Стокхолм стига до извода, че младите имат навик да се хранят много бързо. След това на тийнейджърите е бил поставен уред (мандометър) изобретен от шведските учени, който регистрира с каква бързина се консумира храната, съобщават френските медии.

Само година след като е използван този уред участниците в теста са намалили бързината на хранене с 11%, индексът на телесната маса с 2,1% и са подобрили нивото на добрия холестерол. Тези резултати са се запазили и след шест месеца, когато вече уредът не се използвал.