1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Без съществена промяна остава цената на захарта

Без съществена промяна остава цената на захарта

При търговията със захар на дребно се наблюдава стабилизиране на пазара

Средната цена на едро на захарта е 2,25 лв./кг, като отбелязва незначително понижение (с 0,4%) спрямо предходната седмица. На борсите в страната захарта се предлага на цени от 2,08 лв./кг до 2,40 лв./кг, като най-ниски стойности са регистрирани в Добрич, а най-високи – в Ловеч и Разград. В преобладаващата част от областите се наблюдава леко понижение на цените – с между 0,4 и 2,7%.

При търговията със захар на дребно се наблюдава стабилизиране на пазара.

В големите търговски вериги (ГТВ) средната цена за страната на кристалната захар остава непроменена – 2,37 лв./кг. По области, захарта продължава да се предлага в ценовия интервал от 2,24 (Перник) до 2,53 (Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен). Леки разнопосочни изменения се регистрират при цените на захарта в големите супермаркети в три от областните центрове – повишение във Варна и София, съответно с 1,1% и 0,9% и понижение с 0,6% в Кърджали.

Средната цена на дребно в другите търговски обекти (ДТО) за периода на наблюдение също остава на нивото от предходната седмица - 2,44 лв./кг. В цялата страна на пазара на дребно със захар в по-малките магазини не са регистрирани изменения.

Средно за страната, цените в големите супермаркети са с 0,07 лв./кг по-ниски от тези в другите магазини. Най-голяма разликата между цените в магазинната мрежа се регистрира отново във Враца – 0,24 лв./кг.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.