Четири ползи от краставиците

В Пакистан краставицата се консумира като десерт и се поднася с бонбони

Краставиците са една от най-подходящите храни за всеки, който е решил да отслабва. От тях обаче можем да извлечем и други ползи. Ето някои от тях:

  • Oтслабване

Консумират се без сол и без комбинация с други солени храни. Колкото и да е мъчно на любителите на сиренето, не трябва да го съчетават с този зеленчук, когато са на диета с краставици. Най-полезни за целта са младите краставици.

  • Укрепване на организма

Ако ежедневно в продължение на месец изпивате по една чаша сок от краставици, ще ускорите метаболизма си, ще очистите идеално стомаха си и ще въздействате положително на нервната си система. Важно е да използвате от по-тъмните краставици и да не ги белите, когато цедите сока. Измивайте ги много добре.

  • Лечение на рани

Изсушени и смлени на прах краставици помагат за лекуване на рани от изгаряния и при някои кожни заболявания. Краставиците не се белят, но добре се почистват семената преди сушенето.

  • Болка

Настъргана краставица размесена с мед помага при възпалено гърло, при висока температура и кашлица. Аромата на прясна краставица може да помогне при безсъния, главоболие, депресия.

В Пакистан краставицата се консумира като десерт и се поднася с бонбони. Опитайте, но внимавайте – фигурата ви може да пострада, ако това ви хареса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.