1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Четири работещи нелегални казана за варене на ракия бяха разкрити от Митница "Свиленград"

Четири работещи нелегални казана за варене на ракия бяха разкрити от Митница "Свиленград"

Съоръженията и дестилираният алкохол са иззети

Четири работещи нелегални казана за варене на ракия бяха разкрити от митническите служители на Митница "Свиленград" през последните дни, съобщиха от Агенция „Митници". Казаните са част от общо седем нерегламентирани съоръжения за дестилация на етилов алкохол, открити в два различни обекта.

Първият обект е в с. Елена, община Хасково. Там митническите служители са открили две съоръжения за дестилация, всяко с вместимост по 220 литра. Казаните са засечени в момент на изваряване на ракия. Съоръженията и дестилираният алкохол са иззети. Второто съоръжение е бивша „казанджийница" на районната потребителска кооперация в околностите на гр. Харманли. Там митническите служители са открили 5 нерегистрирани съоръжения, две от които в процес на дестилация. Казаните, единият с вместимост 150 литра, а другият с вместимост 250 литра, са иззети, както и вече дестилираната в тях ракия.

От началото на активния сезон служителите на Митница "Свиленград" извършват засилени проверки на регистрирани и нерегистрирани специализирани малки обекти за дестилация в областите Хасково и Кърджали. Целта е противодействие на незаконните практики, повишаване събираемостта на приходите и преди всичко опазване на живота и здравето на българските граждани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.