Десет български винарни се представят на международно изложение в Хонконг

Hong Kong International Wine&Spirits Fair е сред големите промоционални прояви за вино и алкохолни напитки в Азия

Днес (3 ноември) в изложбения център Hong Kong Convention and Exhibition Center започва Международното изложение за вино и алкохолни напитки. Хонконг е важен център за търговия с вина - само през последната година вносът на този продукт се е увеличил със 70%, достигайки оборот от 780 млн. долара, пише inews.bg.

Тази година на събитието в Хонконг ще участват и десет български винарни - "Винпром Русе", "Бонидекс" (с.Рогош, община Пловдив), "Винпром Свищов", "Пълдин" (Перущица), "Ковекс - 2" (Панагюрище), "Бургозоне" (Оряхово), "Българска лозарска компания" (Видин), "Винпром Ямбол", "Нова индустриална компания" (Хасково) и "Телиш" (София). Организатор на българското участие е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Изложението Hong Kong International Wine&Spirits Fair е сред големите промоционални прояви за вино и алкохолни напитки в Азия. Организатор е Търговското представителство за развитие на Хонконг. През миналата година в изложението участваха 680 компании от 30 държави, а броят на посетителите надхвърли 14 312 души.

В рамките на изложението тази година ще се проведат редица мероприятия. Сред тях например е конференция за винената индустрия с участие на топ експерти от бранша, среща на изтъкнати сомелиери и енолози, семинари и винени дегустации, конкурс за най-добро вино. Освен висококачествени вина, на изложението ще се представят бира и други алкохолни напитки, а също различни стоки и услуги, свързани с питейната индустрия от цял свят.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.