1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Дискутират иновативните технологии в хранително-вкусовата промишленост

Дискутират иновативните технологии в хранително-вкусовата промишленост

Снимка:

Форумът ще се състои в сградата на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”

Дискусия за физичните свойства на храните и физическата основа на иновативните технологии в хранително-вкусовата промишленост дискутират в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Събитието е в рамките на 11-тата Международна конференция по физика на храните, организирана Физическият факултет на ПУ, която ще се проведе от 10-ти до 12-ти юни, съобщи Дарик радио.

Форумът ще се състои в сградата на Ректората на висшето училище. Официалното откриване е днес, 10 юни, от 13:00 ч. в зала „КОМПАС“.

Участниците в конференцията ще разгледат теми като „Определяне на физическите параметри на храните“, „Качество и безопасност на храните“, „Ефекти на радиоактивност и замърсяване на въздуха в хранителния сектор“, „Полимерната и нанонауката за храните“ и  „Научни изследвания и иновативни технологии в хранително-вкусовия сектор“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.